HTML

Hoppá

Pszichedelikus átszűrődésekLarkinor világából.
Az itt közölt véleményeknek, a véleményekben szereplő személyeknek semmilyen kapcsolatuk nincs a valósággal. Ne is találgassatok!

Friss topikok

  • Csirguz: akkor most megkaptuk a vidéki házat? hova került? karakterem: Purple Mage (2009.12.12. 19:08) Loril naplója
  • Vhattafaka: A három történet közül szerintem is ez a legjobb. Gratulálok hozzá. (2009.10.13. 13:29) történetíró verseny
  • Vhattafaka: Fárasztó történet, nem is volt kedvem végigolvasni, tele nyelvtanilag furán és lehetetlenül összei... (2009.10.13. 13:21) Az elátkozott jogar
  • Csirguz: Larkinoros írásokat egy kommentbe kell leadni?? (2009.08.23. 19:05) Fikázunk vazze!
  • Pipo: Na de, hál' Istennek, a házában tért magához, ahol egy pap gyógyítja sebeit... :)) (2008.10.07. 15:39) Képriport Larkinorról

Linkblog

Fúrás és tömés, "nem fog fájni"

2008.08.27. 13:29 :: Nyamvadt Varázslótanonc

A minap úgy döntöttem, hogy két évnyi kihagyás után ismét beülök egy egyetemi előadásra, hátha rám ragad valami. Persze a tárgy neve is felkeltette érdeklődésemet: "A tanulmányi idő hosszabbításának modern technikái". 2 kredit, választható tárgy. Mint kiderült a tárgy arról szól, hogyan tudjuk 5 éves képzésünket sikeresen elhúzni akár 15 vagy 25 évre is. Akik megértik a tárgy teljes tananyagát azok el se mennek vizsgázni, hiszen eme tárgy célja, hogy ne szerezd meg a 2 kreditet félév végén. Mivel jó tanuló vagyok többet be se mentem előadásra vagy vizsgára. Úgy döntöttem ezt a tárgyat minden félévben fel fogom venni, érdekes téma :)

De hogy ne csak személyes ügyeimmel untassam a közönséget, valójában a következő cikk miatt ragadtam billentyűzetet: http://index.hu/politika/belfold/metro0825/  Szóval az adófizetők pénzén először kifúrnak egy lyukat aztán betömik azt, hogy megint kifúrhassák. Pedig Gyurcsány törzsfőnök azt igérte hogy "nem fog fájni". Van azonban ebben az országban egy olyan réteg amelyet úgy tűnik semmilyen politikai hatalom nem tud megreformálni, mintha be lennének drótozva az irodáikba. Ezek az emberek leginkább papírokat gyártanak amelyeket továbbítanak más papírgyártó társaiknak. Akinek nincs papírja az bajban van, a papírt ők adják ki mindenkinek. Ezek a papírok rosszabbak mint a pénz papír: ha nincs az nagy baj lehet, viszont ha van akkor nem sok mindenre jó azon kívül hogy van. Mivel a népnek nem kell olyan sok papir ami mindanyiuk jövedelmét biztosítaná igy egymásnak is termelnek papírt, létrehozva a belterjes állami papíráramlatokat. Nehogy azt higyjük, hogy a metróépítésen a fölösleges leállások és visszaépítések meg újraépítések kerülnek csak pénzünkbe. Bizony a papíros emberek dolgoznak a metróépítő cégnél, annak alvállalkozóinál, bíróságokon, mindenféle állami hivatalokban és még az APEH-nél is. Ezek az emberek egymás papírjait fogyasztják és egymásnak gyártanak papírt az egész ügy alatt, ezek az emberek az igazi haszonélvezői ennek és nem a munkások akik így egy kicsit több munkáért vagy nem munkáért fognak pénzt kapni. És a papíros emberek sokkal jobban megélnek ebből mint a melósok, ahogy ez lenni szokott. Az lehet hogy egyetemistaként én nem csinálok semmit, de engem legalább nem fizetnek ezért :)

A "reformok" végrehajtásának kísérlete által generált össznépi viták eddig kiemeltek pár jól látható népréteget, akik sokak szerint mások befizetett adóján élősködnek. A kérdés melyik réteg országunk legnagyobb élősködője, én a papírtologatókra szavazok. A diákokra pedig ne szavazzon senki, mert akkor levarázsolom a fejét :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hoppa.blog.hu/api/trackback/id/tr23635953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása